Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Milieuvriendelijk mobieltje van gebruikt materiaal

07-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4394480.jpg
Motorola brengt een nieuwe telefoon op de markt. Het gaat om een milieuvriendelijk exemplaar, waarbij de behuizing van het mobieltje gemaakt is van gerecyclede waterflessen. Deze telefoon, genaamd W233 Renew, zal dit kwartaal al verschijnen in Amerika.
De behuizing van de telefoon is 100 procent te recyclen. Verder zegt Motorola dat de W233 Renew de eerste mobiele telefoon is die kooldioxide neutraal is. De kooldioxide die de fabricage, distributie en het gebruik veroorzaken, worden gecompenseerd door investeringen in schone energiebronnen en herbebossing. Motorola is om deze reden een samenwerking aangegaan met Carbonfund, een organisatie dat het broeikaseffect tegen wil gaan door onder andere bedrijven de kans te geven hun transportgerelateerde koolstofemissies te neutraliseren.
Er is ook gedacht aan een milieuvriendelijke verpakking van het mobieltje. De doos waar de telefoon in wordt verkocht is 22 procent kleiner dan normaal en alle materialen van de verpakking zijn recyclebaar.
Bron: Telegraaf.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!