Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Milieusticker auto in Duitsland verplicht

30-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autosnelweg.jpg
Het is oppassen geblazen voor Nederlandse automobilisten die rijden naar Keulen, Düsseldorf en andere grote steden in Noord-Rijnland-Westfalen (NRW), de aan Nederland grenzende volkrijkste Duitse deelstaat. Vanaf dinsdag is daar in de binnensteden de groene milieusticker verplicht, die aantoont dat het voertuig voldoet aan de hoogste milieunormen qua uitlaatgassen.
Boete
Automobilisten met gele of rode stikkers moeten rekening houden met een boete van 80 euro. In NRW rijden er nog meer dan 700.000 auto's met gele sticker, meestal diesels zonder roetfilter, aldus de krant Kölner Stadt-Anzeiger maandag.
ANWB-winkels
Duitse milieustickers zijn in Nederland verkrijgbaar bij ANWB-winkels. Goedkoper zijn ze in Duitsland verkrijgbaar bij vestigingen van de TÜV, de instantie die in de Bondsrepubliek de APK verzorgt. Voor auto's die ouder zijn dan 6,5 jaar kan een speciale uitzonderingsvergunning worden aangevraagd als de noodzakelijke technische aanpassingen niet mogelijk zijn. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!