Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Middelgrote supermarkt tussen wal en schip

07-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
161319.jpg
Supermarkten zien ondanks de recessie de omzetten stijgen, maar dat betekent niet dat het in de hele branche goed gaat. Volgens het Economisch Bureau van ING staat de middelgrote supermarkt onder druk.
Het totale aantal supermarkten in ons land is tussen 2003 en 2008 gedaald, maar het aantal grote supermarkten nam toe. De schaalvergroting treft de middelgrote supermarkten met een oppervlakte van 700 tot 1000 vierkante meter. Ook het aantal kleine supermarkten is gedaald, maar ING ziet toch potentie voor buurtformules als Spar, CoopCompact en Troefmarkt.
Uit een enquête onder 108 supermarkten blijkt dat een kwart van de middelgrote supermarkten dit jaar een verlies verwacht. Volgens ING staan de marges in de supermarkten onder druk en lijkt het de middelgrote onvoldoende te lukken om dit goed te maken door een hogere omzet. Kleine supermarkten met een oppervlakte tot 400 vierkante meter zetten veel minder in op prijsacties dan hun grotere concurrenten, omdat hun klanten trouwer zijn of in ieder geval de vergeten boodschappen even om de hoek gaan halen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!