Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Middelbare scholen willen duidelijkheid coronamaatregelen na zomervakantie

03-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
school klaslokaal 1127
Scholen in het voortgezet onderwijs willen meer duidelijkheid van het kabinet over de coronamaatregelen na de zomervakantie, laat de VO-raad weten. Scholen zijn net weer voor het eerst open, waarbij leerlingen en docenten anderhalve meter afstand moeten bewaren. Het is onduidelijk of die regel na de zomervakantie ook nog geldt.

"Wat we van het kabinet vragen is duidelijkheid voor allen in en om het voortgezet onderwijs over wat we de komende tijd kunnen verwachten", zei Paul Rosenmöller van de VO-raad. "Als het nodig is om het bestaande anderhalve-meterregime ook na de vakantie nog maanden door te zetten roept dat de vraag op wat voor een langere periode het best denkbare onderwijs is voor al onze verschillende leerlingen en hoe scholen dat kunnen realiseren." De VO-raad stelt dat scholen op 1 juli meer duidelijkheid nodig hebben om het "schooljaar goed te kunnen starten".

Scholen zijn door het coronavirus gedwongen het onderwijsprogramma aan te passen. Dit heeft voor leerlingen en leerkrachten consequenties. Toch kijken onderwijsorganisaties nu tevreden terug op de eerste dag waarop veel middelbarescholen weer hun deuren konden openen. "Wij hebben de indruk dat het goed en volgens plan is verlopen", laat een woordvoerder van de VO-Raad weten. Ook de Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft geen wanklanken gehoord.

Nederland verder van het slot

Het coronacrisisteam van het kabinet buigt zich vandaag nog over de vraag of Nederland weer iets verder van het slot kan. Zo melden ingewijden dat Nederlanders te horen zullen krijgen dat ze binnenkort weer makkelijker binnen Europa op vakantie kunnen. Verder krijgen basisscholen uitsluitsel of ze inderdaad volgende week weer helemaal open mogen. Over hoe het zit na de zomervakantie, lijkt nog niet al te veel duidelijkheid te gaan ontstaan. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!