Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Microsoft wil geen verlies meer op Xbox

27 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
163981.jpg
Meestal gaan de prijzen van spelcomputers in de jaren na de eerste introductie steeds verder omlaag. Microsoft maakt daar nu een uitzondering op. Het softwareconcern verhoogt de prijs van zijn goedkoopste Xbox 360, met ruim 11 procent tot 199 euro.
Microsoft kondigde de opvallende wijziging donderdag aan. ,,Wij willen geen verliezen meer op de hardware. Voor een prijs van 199 euro draaien we quitte'', verklaarde directeur Paul Naber van de Xbox-divisie in Nederland.
Voor Microsoft gaat het om een belangrijke omslag. Om marktaandeel te veroveren, kostte een Xbox 360 vorig jaar in Nederland zelfs tijdelijk minder dan 150 euro, toen er kortingsbonnen konden worden ingewisseld. Nu wil het bedrijf vooral waarde toevoegen. Het goedkoopste model, de Arcade, is straks verkrijgbaar inclusief een spel.
Prijsverlagingen behoren niet tot het verleden voor Microsoft. Het concern meldde donderdag ook dat de prijs van zijn duurste Xbox 360, de Elite, 50 euro omlaag gaat naar 249 euro. Dit model positioneert zich daarmee weer gunstiger ten opzichte van de Playstation 3 (PS3) van rivaal Sony. De PS3 zakte vorige week ruim 100 euro in prijs tot 299 euro. Voor dit bedrag krijgt een koper ook een Blu-rayspeler in huis. Bij de Xbox 360 gaat het om een gewone dvd-speler. Beide spelcomputers beschikken over een harde schijf van 120 gigabyte.
Tussen Microsoft en Sony woedt al geruime tijd een felle strijd om de tweede plek achter marktleider Nintendo. Microsoft zegt zelf de nummer twee in Nederland te zijn, maar wil geen concrete verkoopcijfers geven.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar