Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Microsoft stopt na 10 jaar met ondersteuning Windows Vista

16-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
173 keer bekeken
  •  
Windows Vista gebruikt
Microsoft stopt na 11 april 2017 met de ondersteuning van Windows Vista. Vista-gebruikers ontvangen vanaf dat moment geen nieuwe beveiligingsupdates meer. Je computer zal het nog wel gewoon doen maar je loopt een verhoogd risico om blootgesteld te worden aan de kwetsbaarheden van beveiligingslekken in de software.
Online extra kwetsbaar
Volgens Microsoft ben je kwetsbaarder als je computer is verbonden met het internet en nog steeds Vista en Internet Explorer 9 gebruikt. “Doordat fabrikanten van soft- en hardware doorgaan met het optimaliseren van hun producten voor Windows 10, kun je verwachten dat er zich steeds meer compatibiliteitsproblemen zullen voordoen met Windows Vista”, zo is te vinden op de website van Microsoft.
Ondersteuning XP al eerder gestopt
Gebruikers met een Windows XP-computer lopen al twee jaar extra gevaar. De beveiligingsupdates voor dit besturingsprogramma stopte twee jaar gelden ( lees meer ). Een overstap naar een recenter besturingsprogramma zoals Windows 7, 8 of 10 wordt dringend aangeraden. Bron: Microsoft / Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

honza23
honza2317 mrt. 2017 - 19:25

er zijn zat betere gratis oplossingen: belangrijke data extern opslaan, en dan kiezen uit: 1) omzetten van je laptop naar een zgn. Chromebook (zoek op Google op: cloudready neverware) 2) een lichte versie van Ubuntu installeren

lbruinsm
lbruinsm17 mrt. 2017 - 14:42

Ja het kost inderdaad geld, maar mijn ervaring is dat zelfs relatief oudere computers/laptops goed op Windows 10 draaien. Ik heb menige computer een nieuw leven gegeven. Misschien kan een handige kennis een schone installatie verzorgen naar Windows 10? Het is wel belangrijk om je persoonlijk bestanden eerst te back-uppen. Maak ook aantekeningen van welke programma's  je nu gebruikt en je later weer wilt installeren. Bezoek ook de website van www.schoonepc.nl. Als je dan ook nog je bestaande harddisk vervangt voor een SSD schijf (toch wel van minimaal 256GB) dan kan je weer jaren vooruit. En: Windows 10 is nog steeds gratis: "https://www.seniorweb.nl/nieuws/windows-10-via-omweg-gratis-te-downloaden". Het is meestal niet nodig niet nodig om een nieuwe laptop te kopen. Zonde van het geld. Denk er wel om bij de installatie niet voor "Express-instelingen" te kiezen maar voor "instellingen aanpassen". En zet daar alles eerst gerust op "uit". Je kunt later ook bij de privacy instellingen  ook nog zaken uitzetten en gebruik ook het programma DWS (Destroy Windows 10 Spying) om ook alle poorten naar Windows dicht te zetten. Windows heeft datahonger en moet zich binnenkort daarvoor Juridisch verantwoorden in Frankrijk. Veel succes en als er vragen zijn dan hoor ik ze graag.

gscager
gscager17 mrt. 2017 - 13:19

je moet het maar kunnen betalen met een beetje pech ook nog een nieuwe computer. waarom is het trouwens van 7 of 8 naar 10 wel gratis en van vista naar 10 niet?

zwaardvis
zwaardvis17 mrt. 2017 - 12:44

2014 is alweer DRIE jaar geleden hoor. Ja, ja, time flies when you're having fun.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!