Kassa

'Microsoft blokkeert browserkeuze in Windows 8'

  •  
10-05-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
win8_browsers.jpg
Mozilla en Google, de producenten van de internetbrowsers Firefox en Chrome, uitten woensdag hun zorgen over het feit dat het in Windows 8 niet mogelijk is om een andere browser dan de bijgeleverde Microsoft Internet Explorer te gebruiken. Het gaat hierbij om de ARM-versie, die wordt gebruikt voor mobiele apparaten, zoals tablets.
Interface
Mozilla plaatste die informatie op hun blog. In de nieuwe versie van Windows kan gebruik worden gemaakt van de zogenaamde Metro-interface of de Classic Windows-interface. De Metro-interface is een op tablet gerichte gebruiksomgeving met blokken die naar apps verwijzen, het best te vergelijken met de huidige Windows Phone-besturingsssyteem. De Classic Windows-omgeving is een vernieuwde versie van de vertrouwde Windows-beeld, met de startbalk, icoontjes en vensters.
Vrijheid
In de ARM-versie van Windows 8 zou het in de Classic Windows-omgeving  niet meer mogelijk zijn om een andere browser te kiezen dan Microsofts eigen Internet Explorer. Mozilla roept Microsoft op om de gebruiker de vrijheid te blijven geven die hij nu heeft.
Marktaandeel
Sinds de introductie van Firefox in 2004 en Chrome in 2008 is het marktaandeel van Internet Explorer steeds verder gezakt. Werd Internet Explorer in 2008 nog door zo'n 70 procent van de consumenten gebruikt, tegenwoordig is dat nog maar 54 procent. Firefox en Chrome hebben ongeveer dezelfde hoeveelheid gebruikers; respectievelijk 20 en 19 procent.
Bron: nu.nl, The Mozilla blog , netmarketshare.com
Wilt u in Windows 8 een andere browser dan IE kunnen gebruiken? Reageer hieronder!
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!