Kassa

'Metrotunnel Amsterdam dicht om veiligheid'

  •  
24-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
metrostation_01.jpg
Binnen de gemeente Amsterdam gaan stemmen op om de metrotunnel tussen Centraal Station en Amsterdam Amstel voorlopig te sluiten. De dienst milieu en bouwtoezicht stelt dit voor zolang de renovatie van de metro niet klaar is. Die duurt volgens de dienst te lang en ondertussen schiet de veiligheid tekort. Wethouder Eric Wiebes (verkeer, VVD) wil de metro wel openhouden, zo schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.
Toch open
De veiligheid in de Amsterdamse metro voldoet al lang niet aan de regels. De tunnel wordt mede daarom al jaren gerenoveerd, maar dat gaat langzamer dan gepland. De gemeente gedoogt dat hij ondertussen openblijft.
De dienst milieu en bouwtoezicht vindt nu dat het te lang duurt. Daarbij ligt er een rapport van adviesbureau Arcadis. Daarin staat dat er bij een brand in de metro veel doden kunnen vallen.
Kleine kans op ongevallen
Wiebes wil de tunnel toch openhouden. Volgens hem is de kans op een brand uiterst klein. De metro bevat namelijk nauwelijks brandbaar materiaal. Bovendien is het veiligheidsniveau al 30 jaar hetzelfde. Dat hij nu niet aan de veiligheidsregels voldoet, komt doordat die strenger zijn geworden.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!