Kassa

Metaalpensioenfonds bevriest pensioenen

  •  
30-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3950832.jpg
Het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Metalektro (PME) bevriest de pensioenen voor de komende vijf jaar. Het fonds verwacht vijf jaar nodig te hebben om de dekkingsgraad op het minimaal vereiste niveau van 105 procent te brengen, aldus PME maandag. De dekkingsgraad van het fonds bedraagt nu 90 procent.
PME gaat gedurende de herstelperiode de maximum pensioenpremie heffen. Op die manier verdeelt het fonds naar eigen zeggen de lasten die gepaard gaan met het herstel over zowel werkgevers, werknemers en gepensioneerden.
Voor 1 april moeten pensioenfondsen die niet voldoen aan de norm voor de dekkingsgraad bij De Nederlandsche Bank een herstelplan indienen. Het herstelplan van PME ligt nu ter beoordeling bij de toezichthouder.
Pensioenfondsen zijn in zwaar weer gekomen doordat belegd geld op de beurzen flink in waarde is gedaald door de wereldwijde problemen op de financiële markten.
PME beheert de pensioenen van circa 640.000 (oud-)werknemers in de metaalelektro. Het beheerd vermogen ligt rond 19 miljard euro.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!