Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Met Staatsbosbeheer naar de grote grazers

20 jun 2018
  •  
leestijd 1 minuten
hert 930x520
Na de vele discussies deze winter over de Oostvaardersplassen, wil Staatsbosbeheer belangstellenden in alle rust het leefgebied van de grote grazers laten zien. Dit deel, het hart van de Oostvaardersplassen, is normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers.

Dieren bekijken

Met de boswachter en eventueel een dierenarts kunnen kleine groepjes belangstellenden de komende tijd zien hoe het gaat met de konikpaarden, Heckrunderen en edelherten in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere. Inschrijven kan vanaf volgende week. Bezoekers worden geacht zich aan de huisregels in het natuurgebied te houden waar rust voor de dieren belangrijk is, aldus Staatsbosbeheer dat op veel belangstellenden rekent.

Dieren bijvoeren

Afgelopen winter was er veel te doen over het gebrek aan voedsel en het niet bijvoeren van de dieren in de Oostvaardersplassen. De provincie Flevoland besloot de wilde dieren toch te laten bijvoeren. Ruim 3200 grote grazers overleefden de winter niet. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!