Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Met spoed jonge bakkers gezocht

08-07-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
bakker bakkerij
Bakkers hebben moeite met opvolgers zoeken. Op dit moment telt Nederland tussen de 1500 en 2000 ambachtelijke bakkers. De komende tien jaar zullen daarvan zo'n 500 bakkers met pensioen gaan. Daarom wordt met spoed gezocht naar liefhebbers die hun bakkerijen willen overnemen, meldt het NOS.
De Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij denkt dat dit geen eenvoudige klus is. Er wordt daarom deze week een campagne gestart om het beroep aantrekkelijker te maken voor jongeren. Deze campagne moet jaarlijks vijftig overnames tot stand brengen.

Negatief imago

Dat zijn mooie plannen, maar het negatieve imago dat nu nog aan het bakkersberoep hangt is nu nog een probleem. Welke jongere wil nu weken van tachtig uur maken en werken tot diep in de nacht? Bakkers roepen wel dat bakken 'hot' is geworden door enkele televisieprogramma's. Toch leidt dit niet per se tot een toename van jonge bakkers, doordat dit soort programma's enkel zijn voor mensen die enkele uren in de keuken willen besteden. Het bakkersberoep is echter anders. Je moet zowel een goede ondernemer zijn als lekkere producten kunnen maken.
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!