Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Met sloopregeling ruim 62.000 oude auto's weg

09-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sloop359x210_01.jpg
Onder de zogeheten sloopregeling is in de eerste zeven maanden ruim 62.000 keer een oude auto ingeruild bij de aankoop van een nieuwer en schoner voertuig. Dat heeft het ministerie van VROM dinsdag bekendgemaakt. De Nationale Sloopregeling werd vorig jaar eind mei van kracht.
De VROM-inspectie heeft onderzoek gedaan naar de naleving van de regels van de sloopregeling. Het overgrote deel van de autoverkopen verloopt volgens de inspectie goed. Een aantal boetes zijn uitgedeeld, omdat autowrakken onjuist zijn verwerkt. In dertig gevallen zijn er aanwijzingen van misbruik door schijntransacties. Naar drie van deze gevallen loopt een onderzoek van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de VROM-inspectie.
De sloopregeling loopt in principe tot eind 2010 of stopt eerder als de beschikbare 85 miljoen euro op is. Bezitters van een oude auto krijgen 750 of 1000 euro als zij hun oude wagen laten slopen en inruilen voor een nieuwere. Bij oude bestelauto's geldt een premie van 1000 of 1750 euro.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!