Kassa

Met negatieve test naar evement? Zo doe je dat

07-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2808 keer bekeken
  •  
cultuursector  1127
Vanaf deze maand gaan veel attracties en evenementen weer een paar dagen open, maakte het kabinet gisteren bekend. Voordat je als bezoeker naar binnen mag, moet je eerst getest zijn op het coronavirus. Hoe gaat dit in de praktijk?
Er is een uitgebreide lijst beschikbaar met evenementen en activiteiten waar je naar toe kunt, mits negatief getest. Via de  links onderaan deze pagina kun je bekijken waar je naartoe kunt.

Afspraak maken voor test

Heb je een toegangsbewijs bemachtigd  voor een evenement waar beperkt bezoek wordt toegelaten? Dan moet je vooraf laten testen op het coronavirus bij een speciale teststraat. De testafspraak kan worden gemaakt op de website testenvoortoegang.nl. De test moet je binnen 40 uur voor het evenement laten afnemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Een afspraak moet uiterlijk twee weken van tevoren worden gemaakt.

Uitslag met een uur

Mensen met een toegangsbewijs voor bijvoorbeeld het museum of een theater kunnen via genoemde website een afspraak maken voor de sneltest. Let wel: Een negatief testbewijs van de GGD-teststraat is niet geldig om toegang te krijgen tot het evenement en de uitslag van een thuistest ook niet.

De uitslag van de test is er binnen een uur. Is de uitslag op de coronatest negatief? Dan komt er via de e-mail een code binnen die in de CoronaCheck-app kan worden gezet. Met die code kun je toegang krijgen tot het evenement of de activiteit.

Overzicht evenementen en activiteiten

Doel testevenmementen

Het doel van deze pilots met evenementen is om sectoren eerder te openen dan zonder testen mogelijk is. De overheid onderzoekt samen met de cultuur-, sport- en recreatiesector of bezoekers vertrouwen hebben dat het veilig genoeg is en of ze  daadwerkelijk het evenement willen bezoeken.  Wat de ervaring is voor bezoekers om vooraf een test te doen om toegang te krijgen wordt ook bekeken. Verder wordt zo duidelijk hoe het organisaties vergaat om te controleren op een geldig negatief testbewijs aan de poort.
Bronnen: Rijksoverheid, ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Beertje1975
Beertje19758 apr. 2021 - 7:34

Er zij nog zat mensen die nog geen i-phone/smartphone hebben. Hoe wordt het dan opgelost met de corona-app. Is daar ook aan gedacht? Of morgen die niet naar de dierentuin, musea, theater.

gjvw
gjvw7 apr. 2021 - 15:22

Het gaat weer een geweldige puinhoop worden. Wanneer de overheid iets uitvindt omtrent apps, en brekebeen Hugo roept weer dat het goed gaat het net als met alle ict producten van diezelfde overheid, ik noem Belastingdienst, UWV, CBR, DUO en waar ik geen weet van heb. Erken dat Covid enzo onverbiddelijk toeslaat in elke variant en wat nog volgt, waar kennis leunt op kennis van het onbekende. Waar sneltesten te koop zijn, niet gratis zoals het zou moeten zijn elders in eensgezind Europa, waar commercieel induikt uiteraard, gelijk de pharmaceuten, heet beuren. Na de 2e prik krijg je een bewijs dat je ingeënt ben. Zou als bewijs moeten volstaan. En hier vecht de politiek om pluche de verdiensten zijn niet mis. Rotte vis voor voor de kiezer. Nederland te top politiek ikke ikke en de rest kan stikke. Er zijn uitzonderingen in de kamer maar heel heel erg weinig. Lees overigens de column van Leo de Winter. Telegraaf vandaag, maar dan ben je al veroordeelt voor het lezen.

gypsyjoy
gypsyjoy7 apr. 2021 - 11:28

Jawel hoor, op naar de testcultuur. Zelfs als je gevaccineerd bent,heb ik begrepen. Nog ff en we hebben een paspoort/app voor vaccinatie en voor testen nodig. Gruwelijk. En vluchten kan niet meer..........

ChristinaG
ChristinaG7 apr. 2021 - 10:51

Klinkt heel mooi, maar ik zou wel eerst ruim 70 km moeten reizen om de test te doen....

Liesbeth1951
Liesbeth19517 apr. 2021 - 10:04

Krijg je ook toegang als je bent ingeënt?

ricksteinmeier
ricksteinmeier7 apr. 2021 - 9:44

Lekker is dit. De overheid faalt aan alle kanten met de vaccinaties en nu mag je pas ergens heen als je de snel test gedaan hebt. Pure discriminatie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!