Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Met negatieve test naar evement? Zo doe je dat

07-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2825 keer bekeken
  •  
cultuursector  1127
Vanaf deze maand gaan veel attracties en evenementen weer een paar dagen open, maakte het kabinet gisteren bekend. Voordat je als bezoeker naar binnen mag, moet je eerst getest zijn op het coronavirus. Hoe gaat dit in de praktijk?
Er is een uitgebreide lijst beschikbaar met evenementen en activiteiten waar je naar toe kunt, mits negatief getest. Via de  links onderaan deze pagina kun je bekijken waar je naartoe kunt.

Afspraak maken voor test

Heb je een toegangsbewijs bemachtigd  voor een evenement waar beperkt bezoek wordt toegelaten? Dan moet je vooraf laten testen op het coronavirus bij een speciale teststraat. De testafspraak kan worden gemaakt op de website testenvoortoegang.nl. De test moet je binnen 40 uur voor het evenement laten afnemen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Een afspraak moet uiterlijk twee weken van tevoren worden gemaakt.

Uitslag met een uur

Mensen met een toegangsbewijs voor bijvoorbeeld het museum of een theater kunnen via genoemde website een afspraak maken voor de sneltest. Let wel: Een negatief testbewijs van de GGD-teststraat is niet geldig om toegang te krijgen tot het evenement en de uitslag van een thuistest ook niet.

De uitslag van de test is er binnen een uur. Is de uitslag op de coronatest negatief? Dan komt er via de e-mail een code binnen die in de CoronaCheck-app kan worden gezet. Met die code kun je toegang krijgen tot het evenement of de activiteit.

Overzicht evenementen en activiteiten

Doel testevenmementen

Het doel van deze pilots met evenementen is om sectoren eerder te openen dan zonder testen mogelijk is. De overheid onderzoekt samen met de cultuur-, sport- en recreatiesector of bezoekers vertrouwen hebben dat het veilig genoeg is en of ze  daadwerkelijk het evenement willen bezoeken.  Wat de ervaring is voor bezoekers om vooraf een test te doen om toegang te krijgen wordt ook bekeken. Verder wordt zo duidelijk hoe het organisaties vergaat om te controleren op een geldig negatief testbewijs aan de poort.
Bronnen: Rijksoverheid, ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!