Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Met 22 procent onderzocht vuurwerk iets mis

27 dec 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Vuurwerk_930x520
Uit een test van consumentenvuurwerk is gebleken dat 22 procent van de onderzochte artikelen ondeugdelijk is. Dit vuurwerk kan omvallen, weigeren of zelfs ontploffen. Dat maakte de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), die de test deed, woensdag bekend.

Onderzoek ILT

De ILT onderzocht in totaal 302 artikelen die door Nederlandse importeurs uit China zijn gehaald. Het gaat om vuurwerk dat wel verkocht mag worden, maar waarvan de ILT vermoedde dat het risicovoller was. Bij meer dan een op de vijf artikelen werden tekortkomingen geconstateerd. Het risico van omvallen was volgens de ILT in de helft van de gevallen de reden om het als ondeugdelijk te bestempelen. Het afgekeurde vuurwerk wordt vernietigd en mag niet verkocht worden.
De uitslag van de test ligt in lijn met die in eerdere jaren. Meestal schommelt het aantal ondeugdelijke onderzochte artikelen in deze test tussen 20 en 25 procent. ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!