Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Met 22 procent onderzocht vuurwerk iets mis

27-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vuurwerk_930x520
Uit een test van consumentenvuurwerk is gebleken dat 22 procent van de onderzochte artikelen ondeugdelijk is. Dit vuurwerk kan omvallen, weigeren of zelfs ontploffen. Dat maakte de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), die de test deed, woensdag bekend.

Onderzoek ILT

De ILT onderzocht in totaal 302 artikelen die door Nederlandse importeurs uit China zijn gehaald. Het gaat om vuurwerk dat wel verkocht mag worden, maar waarvan de ILT vermoedde dat het risicovoller was. Bij meer dan een op de vijf artikelen werden tekortkomingen geconstateerd. Het risico van omvallen was volgens de ILT in de helft van de gevallen de reden om het als ondeugdelijk te bestempelen. Het afgekeurde vuurwerk wordt vernietigd en mag niet verkocht worden.
De uitslag van de test ligt in lijn met die in eerdere jaren. Meestal schommelt het aantal ondeugdelijke onderzochte artikelen in deze test tussen 20 en 25 procent. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!