Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Merk V&D blijft bestaan'

05-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
v&d-930x520
Het merk V&D blijft bestaan. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. De curatoren zijn druk bezig de doorstart vorm te geven. Daarbij zal zeker een aantal van de 62 filialen openblijven.
Eindfase
De gesprekken over de toekomst van V&D zijn in de eindfase beland. De curatoren zijn nog met één partij in onderhandeling over een doorstart van de failliete warenhuisketen, liet een woordvoerder vrijdag weten. Hoe lang dat nog gaat duren, is onduidelijk.
LaPlace
Vorige week spraken de curatoren de verwachting uit dat de overname van de restaurants van La Place door supermarktconcern Jumbo de zaak in een stroomversnelling zou brengen. Maar door die deal is wel een extra partij aan tafel gekomen, waarmee zaken moeten worden afgestemd.
Jumbo vergroot kansen
De curatoren gaan er nog steeds van uit dat de deelname van Jumbo de kans op een doorstart van V&D heeft vergroot. "Het gaat de goede kant op", verzekerde de woordvoerder. "Maar wanneer de zaak kan worden afgerond, laat zich niet voorspellen. Zo snel mogelijk, dat blijft het doel. Maar we zullen op korte termijn met een mededeling komen. Dat kan nog twee, drie of vier dagen duren, maar dan zal er een klap op het dossier worden gegeven." ANP/Telegraaf
Update:  RTL Z meldt vrijdag dat Coolcat-eigenaar Roland Kahn de nieuwe eigenaar wordt van V&D.

Meer over:

doorstart, v&d
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

kamphuysen
kamphuysen6 feb. 2016 - 11:27

Zie opmerking Jumbo doet mee? Hoezo die hebben de kersen uit de taart opgegevreten, de overnemers van die met gestolen [niet betaalde voorraden] spullen verder gaan, denk ook even aan de kado bonnen 12.5 miljoen achterovergedrukt van klanten, die winkels hebben nu een restaurant [dat heet la plage de kers op de oude taart] de naam la plage is al weg en wat moet die Gele Branbo Jumbo hier verder mee vraag ik mij met velen af, dat is toch helemaal zot een restaurant wat er nu inzet kan je dan ook beter een andere en veel leukere naam geven als CoolCat er mee aan de slag gaat dan is een naam voor een restaurant snel gevonden wat denken we van CoolSnack ? Of CatInHetBakky ? Kortom waardeloze actie van de curatoren de La Place resto,s al te verkopen voordat de beer binnen is.

tukkierazcall
tukkierazcall5 feb. 2016 - 15:50

Het is toch verschrikkelijk, al die doorstarts. Werknemers worden ontslagen, of mogen tegen nieuwe (mindere) voorwaarden verder.Die bedrijven maken er een zootje van, ze worden gesaneerd, en gaan gewoon verder of er niks gebeurd is.De leden van de directie krijgen nog een bonus toe om het bedrijf te saneren (mensen te ontslaan). Goed bezig!!!!!!!

kamphuysen
kamphuysen5 feb. 2016 - 15:25

V en D is als oud merk [begonnen als manufacturen magazijn de Zon aan de Rozengracht amsterdam 1856] rondom alle jaren [zeker al vanaf 1987 meegemaakt ][ toen ik zelf hfd.manager was als ci MCM dat is hoofdkantoor-manager centrale mechandising] nota bene zware verliezen gedraaid en dat liep door tot aan heden aan toe. De enorme hoeveelheid aan investeringen oa door de familie dreesmann plus maxeda en sun zijn verdampt door de manier waarop de warenhuizen worden geleid, te veel enorme warenhuizen te veel vierkante meters te veel oudere medewerkers die vergrijsd zijn met de omstandigheden die niet goed zijn en teveel onkundige megalomane directie leden. Anton zelf als bestuursvoorzitter had geen snars verstand van retail en zijn oom prof.mr.drs was uitsluitend bezig met de achterkanten van sigaren dozen vullen met cijfers voor weer een aankoop van een nieuw vreemdsoortig bedrijf, alles was een waste of money. En nu zou dan dit merk moeten doorleven? Volgens mij is het al jaren dood als een pier.

gertwigger33
gertwigger335 feb. 2016 - 15:08

Hallo Simon55.  Ga er maar van uit dat de er een andere wind gaat waaien zeker omdat Jumbo ook mee doet.

heksje49
heksje495 feb. 2016 - 13:04

Mooi dat ik dat als V&D medewerker via de Kassa-site te horen / lezen krijg !!Wij als winkelmedewerkers weten nog van geen doorstart of overname, `t enige wat wij weten is dat  per 16 februari 2016 ALLE medewerkers in de WW zitten. Bedankt Kassa en Telegraaf voor dit sensatie of sensationele nieuws. 

simon55
simon555 feb. 2016 - 12:59

Mooi hoor kan ik weer met busje vol oude van dagen daar naar toe en kunnen ze weer n hoop truttenzooi inkopen

1 Reactie
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen5 feb. 2016 - 13:12

@simon55 U weet ook op sublieme wijze de getroffen medewerkers een hart onder de riem te steken. Dank voor uw meelevendheid. (cmo)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!