Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Merendeel woningeigenaren wil isoleren bij meer subsidie

05-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
woningisolatie isoleren verduurzaming 1127

Ruim 80 procent van de woningeigenaren geeft aan te willen isoleren indien de overheidssubsidie hiervoor stijgt. Dat meldt Natuur & Milieu naar aanleiding van een peiling van I&O Research onder 1500 huiseigenaren.

Volgens Rob van Tilburg, directeur Programma's Natuur & Milieu, is het isoleren van woningen heel belangrijk in onze strijd tegen de opwarming van de aarde. Het helpt namelijk om de hitte minder snel uit je woning te laten ontsnappen, waardoor je dus niet stook voor de buitenlucht. "Daarnaast wordt de energierekening voor huishoudens lager", aldus Van Tilburg.

Kwart Nederlandse woningen geïsoleerd

Op dit moment is een kwart van de Nederlandse woningen geïsoleerd. Dat aandeel moet flink stijgen, vindt Van Tilburg. Met de huidige subsidieregeling kunnen huizenbezitters 20 procent van de isolatiekosten vergoed krijgen. Dit kan alleen als ze minstens twee maatregelen nemen, zoals muur- en dakisolatie. Het onderzoek van I&O Research wijst uit dat deze vergoeding volgens woningeigenaren te laag is. Deze woningeigenaren zouden hun woning wel isoleren als de overheid 60 procent van hun kosten dekt. Ook zegt twee derde van de respondenten dat het kabinet isolatiesubsidie moet opnemen in het regeerakkoord.

20 procent woningeigenaren die isoleerden maakten gebruik van subsidie

Maar twintig procent van de woningbezitters die onlangs hun woning isoleerden maakte gebruik van de bestaande subsidiepotten. De rest van de woningbezitters voldeden ofwel niet aan de voorwaarden of wisten niet van deze subsidies af. Om deze redenen roept Natuur & Milieu de overheid op om een plan te maken voor een nieuw isolatieprogramma. De organisatie stelt dat de Rijksoverheid een concreet beleid moet uitwerken en genoeg geld moet vrijmaken voor zo'n nieuw programma. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!