Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

MER-oordeel Windpark Noordoostpolder positief

25-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolens_01.jpeg
De commissie voor de milieueffectrapportage heeft woensdag een positief advies uitgebracht over het milieueffectrapport (MER) Windpark Noordoostpolder. De commissie concludeert onder meer dat uit de MER blijkt dat het windpark niet leidt tot aantasting van de natuurlijke kenmerken en dat alle alternatieven aan de normen voldoen.
Het beoogde park bestaat uit 93 windmolens in zes lijnopstellingen op land en in het IJsselmeer en is, met een vermogen van circa 450 megawatt, het grootste van ons land. De commissie onderschrijft dat alle alternatieven in de MER aan de normen van onder meer geluid en slagschaduw voldoen. Bij het opstellen van het advies is ook gekeken naar de 600 ingediende zienswijzen van burgers, instellingen en organisaties. De gemeente Urk strijdt nog altijd tegen de plannen van het windpark omdat de molens te dicht op de historische dorpskern van het voormalige Zuiderzee-eiland zouden staan.  ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!