Kassa

'Mensen met bijstandsuitkering afgeschreven en aan lot overgelaten'

06-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
352 keer bekeken
  •  
portemonnee geld koopkracht 1127

Volgens deskundigen worden honderdduizenden mensen in de bijstand maatschappelijk afgeschreven. Ook worden ze door sociale diensten aan hun lot overgelaten en komen ze niet aan de bak in de krappe arbeidsmarkt. Dat meldt de Telegraaf.

"Gemeenten richten hun schaarse middelen op mensen die kansrijk zijn", zegt Paul van der Aa, lector inclusieve arbeid aan de Hogeschool Rotterdam. Volgens Van Der Aa wordt een grote restgroep afgeschreven. Volgens hoogleraar Monique Kremer zitten bijna een half miljoen mensen "dag in dag uit uitzichtloos op de bank".

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten wijt dit aan bezuinigingen door de rijksoverheid. Bestuurslid Peter Heijkoop: "Daardoor zal de bijstand niet hard omlaag gaan, ook niet bij deze arbeidsmarkt." ANP

Bron: Telegraaf/ANP

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

ErikVeldman
ErikVeldman7 nov. 2021 - 18:23

Waarom hoor ik de linkse partijen hier nu nooit eens over?

1 Reactie
JannieBoe
JannieBoe8 nov. 2021 - 7:37

Als je de standpunten van partijen volgt staat het vizier op de linkerflank op vertrouwen in plaats van wantrouwen en mensen in de bijstand naar werk begeleiden. Een goed voorbeeld is de Gemeente Amsterdam waar met voor begeleiding en stimuleren kiest van bijstandsgerechtigden. Dat werkt bovengemiddeld goed vergeleken met gemeentes waar ze voor straffen en wantrouwen kiest. Verder: ook prominent in het nieuws dat het FNV en de linkerflank ik de politiek het minimumloon naar 14 euro willen, met een koppeling naar bijstandsuitkeringen. Misschien is het beter om nou eens te stoppen met links, rechts of troelala als het gaat om de allerzwaksten in onze samenleving. Die hebben helemaal niks aan die hokjes.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!