Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mensen met allergie kunnen tweede coronaprik krijgen

22-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
vaccinatie prik corona 1127

De GGD’en gaan mensen oproepen voor een tweede coronaprik die bij de eerste prik een allergische reactie kregen. Vanaf vrijdag krijgt de groep van 11,000 mensen de oproep zich te melden bij de huisarts als zij alsnog de tweede prik willen. 

Volgens GGD GHOR is het in veel gevallen toch veilig om een tweede vaccinatie toe te dienen. Zodoende hoopt de GGD dat de betreffende mensen alsnog een tweede prik ontvangen. 

De brief

In brief die mensen ontvangen staat vermeld dat het belangrijk is dat mensen ook een tweede prik krijgen. Tevens kunnen de mensen daardoor een vaccinatiebewijs krijgen. De huisarts kan inschatten hoe ernstig de reactie was bij de eerste vaccinatie en kan zo nodig doorverwijzen naar een allergoloog. Die heeft mogelijkheden om alsnog op een veilige manier het vaccin toe te dienen. 

Vaccinatiegraad boven 90 procent

Het ministerie van Volksgezondheid geeft aan de brieven een poging zijn om de vaccinatiegraad verder te verhogen. Hiermee hoopt het ministerie om de vaccinatiegraad boven de 90 procent te krijgen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!