Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mensen hebben hulp nodig met pensioenverdeling bij scheiding

25-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wit puntje
Mensen die scheiden zouden door de overheid geholpen moeten worden om bewuste afspraken te maken over de verdeling van het pensioen. Het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie roepen de overheid op om daarvoor een pensioenplan te introduceren, vergelijkbaar met een ouderschapsplan over de opvoeding van de kinderen bij een scheiding.
Het gaat om een reactie op een wetsvoorstel over pensioenverdeling bij scheiding van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken. Hij wil dat het aan de ex-partners toe te kennen pensioen automatisch wordt omgezet in een eigen ouderdomspensioen voor de ex-partner, tenzij partners aangeven dat ze het anders willen regelen.

Automatische omzetting

De brancheorganisaties staan achter die keuze voor een automatische omzetting, omdat daarmee wordt voorkomen dat pensioenzaken soms pas jaren na een echtscheiding alsnog geregeld moet worden. Wel vragen ze aandacht voor enkele verbeterpunten. Zo willen ze tevens dat het automatisch omzetten ook mogelijk wordt voor ongehuwd samenwonenden. En er zou een betere oplossing nodig zijn voor situaties waarbij een alimentatie betalende ex-partner voor de pensioendatum overlijdt en er behoefte is aan een partnerpensioen. ANP
Vandaag leggen 400 fotojournalisten het werk neer. Ze luiden de noodklok over de alarmerend lage tarieven waarvoor ze hun werk moeten doen. Uit solidariteit voor onze collega-fotojournalisten zal Kassa vandaag tot 17:00 geen afbeeldingen bij de artikelen plaatsen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!