Kassa

Men geeft meer uit aan duurzaam voedsel

  •  
03-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Salade gezond eten 930x520
Nederlandse consumenten geven steeds meer geld uit aan voedsel dat voorzien is van een keurmerk.
In 2018 kochten huishoudens voor 4,9 miljard euro aan dier- en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel, een stijging van 7 procent. Volgens Wageningen Universiteit ligt het marktaandeel duurzaam voedsel inmiddels op 11 procent.

Duurzaamheidskeurmerken

De omzet van voedsel met het keurmerk 'Beter Leven' kwam uit op ruim 1,6 miljard euro. Dat is 4 procent meer ten opzichte van 2017. De inkomsten met het keurmerk 'biologisch' namen met 5 procent toe tot ruim 1,3 miljard euro. De omzet van producten met een duurzaamheidskeurmerk UTZ kwam uit op bijna 1,1 miljard euro, een groei van 10 procent.

Stijging verkoop duurzame producten

Volgens de universiteit lieten de verkopen van de meeste productgroepen duurzaam voedsel vorig jaar een (forse) stijging zien. Zo ging de verkoop van duurzaam brood, granen, koek en gebak met 17 procent omhoog. Eieren lieten een groei van 25 procent zien, na een jaar van teruggang door de fipronilaffaire en ophokplicht voor pluimvee in 2017. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

tonny1946
tonny19465 okt. 2019 - 11:56

een keurmerk zegt helemaal niets meer als je ziet wat de fabrikanten allemaal uit halen

manwijf
manwijf4 okt. 2019 - 14:11

Keurmerken zijn een idee van retailers. Wordt flink aan verdient en levert het milieu niets op. Je reinste boerenbedrog. Kom maar eens naar IJmuiden, dan laat ik je zien hoe het hier in de vishal toegaat als het om bv het MSC-keurmerk gaat voor vis. Meer betalen voor NIKS!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!