Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Melk kost minder dan een flesje water'

15-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4033631.jpg
Melk kost in sommige supermarkten minder dan een flesje water. Belachelijk, vindt Joop Atsma, Tweede Kamerlid van het CDA. Hij meent dat het supermarkten eigenlijk verboden zou moeten worden te stunten met de melkprijs.
Atsma en ander Kamerleden zaten woensdag om tafel met vertegenwoordigers uit de zuivelsector om over de historisch lage melkprijs en de daardoor achterblijvende inkomens van de melkveehouders te praten. Alle betrokkenen waren het er over eens dat de melkprijs te laag is. Hoe die prijs weer op niveau te krijgen, daarover lopen de meningen uiteen.
De Dutch Dairymen Board (DDB) pleit voor meer toezicht op de markt. Door goed naar de markt te kijken, weet je of er vraag is en wanneer je meer moet produceren, aldus DDB-voorzitter Sieta van Keimpema. Vertegenwoordigers uit de zuivelindustrie menen echter dat Nederland al in de kopgroep van Europa zit en de concurrentie goed aankan.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!