Kassa

'Melk binnenkort flink duurder'

26-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
melk_uieren_03.jpg
Melk, kaas en andere zuivelproducten worden binnenkort mogelijk fors duurder. Droogte in Nieuw-Zeeland drijft de prijs van melk op de wereldmarkt op. Ook verminderde melkproductie in Europa zorgt voor een hogere prijs.
FrieslandCampina
Zuivelgigant FrieslandCampina maakte dinsdag bekend dat er daarom dit jaar fors meer moet worden neergeteld voor melk aan de melkveehouders. Ook de groeiende vraag naar zuivelproducten in Azië en Afrika drijft de melkprijs op.
Het zuivelconcern verwacht dat de zogeheten garantieprijs voor melk in heel 2013 met bijna 8 procent stijgt tot rond de 36,50 euro per 100 kilo melk. Vorig jaar betaalde het concern de melkveehouders een garantieprijs van 33,87 euro.
Beperkt aanbod
,,Het aanbod is beperkter dan verwacht. Dat zorgt voor snelle prijsstijgingen. Voorspellen is lastig maar er is een duidelijke opwaartse trend. Dit betekent dat wij onze verkoopprijzen moeten gaan verhogen'', zegt FrieslandCampina-topman Cees 't Hart.
Consumenten
Hoeveel de consument in de supermarkt uiteindelijk meer moet gaan betalen, is nog onbekend. Dat hangt af van de mate waarin de supers de hogere prijzen gaan doorberekenen. ANP

Meer over:

melk, melkkoe, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!