Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meldpunt voor 'zorgoudere' die moet verhuizen

26-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudje_vrouw_10.jpg
Er komt een landelijk meldpunt voor ouderen en andere mensen in een zorginstelling die gedwongen moeten verhuizen. Ook kunnen mensen zich melden die een verhuizing vrezen en daarom niet precies weten wat ze moeten doen.
Meldpunt
Dat maakten de Patiëntenfederatie NPCF en het Nationaal Ouderenfonds woensdag bekend. Zij beginnen het meldpunt (0900-6080100) in samenwerking met ouderenkoepel CSO. Aanleiding is de sluiting van veel verpleeg- en verzorgingshuizen de komende jaren omdat ouderen steeds langer op zichzelf moeten blijven wonen.
Onrust
Dat zorgt volgens een woordvoerster van de NPCF voor veel onrust onder ouderen die in een zorginstelling wonen. Met het meldpunt willen de organisaties knelpunten inventariseren en die bij de overheid onder de aandacht brengen. ,,De grootste zorg bij ouderen is dat ze niet precies weten wat ze boven het hoofd hangt'', aldus directeur Wilna Wind van de NPCF.
Impact voor ouderen
Directeur Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds zegt precies te willen weten wat de impact voor ouderen is en hoe ze worden begeleid.
Volgens bureau Berenschot sluiten de komende 5 jaar naar verwachting ongeveer 800 van de 2000 verpleeg- en verzorgingstehuizen. Daardoor moeten duizenden ouderen verhuizen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!