Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meldpunt voor verontruste hartpatiënten

01-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hart kunst 930x520
Patiënten die als gevolg van een openhartoperatie besmet zijn geraakt met de gevaarlijke bacterie Mycobacterium chimaera worden opgeroepen zich te melden bij stichting Hartpatiënten Nederland . Dat geldt ook voor mensen die vrezen in contact te zijn geweest met de resistente bacterie, aldus de patiëntenorganisatie dinsdag.
Oorzaak in Duitsland
Vorige week werd bekend dat twee hartpatiënten in Nederland zijn overleden als gevolg van besmetting met de bacterie. In totaal raakten meer dan honderd mensen besmet in verschillende landen. Uit onderzoek onder leiding van het Radboudumc bleek dat de besmettingen werden veroorzaakt door apparaten uit een fabriek in Duitsland. Het ging om zogeheten heater-cooler units, apparaten die tijdens openhartoperaties het bloed op de juiste temperatuur houden.
Hartpatiënten Nederland zegt geschokt te zijn door het nieuws. De organisatie onderzoekt of de besmetting te voorkomen was, en verwijtbaar is. ANP

Lees verder:
Hartpatiënten overleden door besmet apparaat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!