Kassa

Meldpunt voor problemen mantelzorg

03-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorg.jpg
Mensen die de zorg voor een naaste combineren met een baan, weten vaak niet dat ze recht hebben op vrije dagen. Bijna de helft van de werkende mantelzorgers is niet op de hoogte van de wettelijke verlofregelingen. Dat blijkt uit een onderzoek van CNV Dienstenbond onder zijn leden. De vakbond maakte de resultaten van het onderzoek maandag bekend.
CNV concludeert dat wettelijke regelingen rond mantelzorg beter onder de aandacht moeten worden gebracht. Uit het onderzoek blijkt ook dat ongeveer 80 procent van de werkende mantelzorgers moeilijkheden ondervindt bij het combineren van hun baan en zorgtaken. Bijna een derde geeft aan dat mantelzorg op het werk niet bespreekbaar is, aldus CNV Dienstenbond.
Meldpunt
Een groep notarissen en advocaten heeft maandag een meldpunt voor mantelzorgers geopend, mantelzorgclaim.nl. Volgens hen zijn mantelzorgers niet goed geïnformeerd over de mogelijkheid om fiscaal gunstig te erven van hun ouder. Bovendien is de wetgeving gebrekkig en bevat deze onduidelijkheden, zeggen de oprichters van het meldpunt. Het meldpunt is bedoeld om de problemen waar mantelzorgers tegenaan lopen in kaart te brengen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!