Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meldpunt vervelende bijwerkingen implantaten

03-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts_ziekenhuis_dokter_930x520
Patiënten met klachten over implantaten, zoals kunstheupen, artificiële hartkleppen en trommelvliesbuisjes, kunnen vanaf maandag terecht bij een meldpunt om ongewenste bijwerkingen te melden. Het doel is deze effecten zo vroeg mogelijk te ontdekken en te analyseren, maakte minister Edith Schippers (Volksgezondheid) maandag bekend.
Expertisecentrum
Klachten worden onderzocht door een expertisecentrum dat verbonden is aan het meldpunt. ,,Het meldpunt handelt geen individuele klachten af, maar kan mensen wel verwijzen naar de juiste plek als ze hulp nodig hebben of als er individuele klachten zijn over de zorg'', aldus Schippers. Implantaten worden om medische of cosmetische redenen in het lichaam geplaatst.
Mensen met klachten kunnen terecht op de website meldpuntbijwerkingenimplantaten.nl.
RIVM
Gezondheidsinstituut RIVM kondigde vorig jaar al een onderzoek aan naar klachten over borstimplantaten. Aanleiding was de ophef de afgelopen jaren over gezondheidsproblemen bij vrouwen door ondeugdelijke implantaten. ANP

Meer over:

rivm, implantaten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!