Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meldpunt krijgt ruim 13.000 verkeersproblemen

23-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kruispunt.jpg
Het meldpunt van Veilig Verkeer Nederland heeft dit jaar ruim 4300 meldingen ontvangen over onveilige situaties in het verkeer. Het totaal van het landelijke meldpunt komt daarmee sinds de start op ruim 13.000 meldingen. Het kan dan gaan om onoverzichtelijkheid, agressief gedrag, een ingewikkelde situatie of te druk verkeer.
Te snel op rood
Mensen uit Zeeland deden de meeste meldingen: 3,5 per 1000 inwoners. De oudste melder was een 92-jarige mevrouw uit Hooglanderveen (Utrecht). Zij klaagde over een onveilig verkeerspunt in haar plaats. Daar werd te hard gereden en het verkeerslicht sprong te snel op rood om veilig over te kunnen steken.
Onveilige situaties melden
Via www.meldpuntveiligverkeer.nl kunnen mensen zelf onveilige situaties melden. De bedoeling daarvan is ook dat burgers zelf meedenken en meewerken aan oplossingen, met steun van de plaatselijke overheden. Het meldpunt komt voort uit een nota van het ministerie van Infrastructuur & Milieu. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!