Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meldingen over inlogproblemen DigiD

24-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
203 keer bekeken
  •  
digid app 930

Sinds vanochtend vroeg komen er bij de website Allestoringen.nl meldingen binnen over inlogproblemen met DigiD. Ook bij Logius, de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor DigiD, is een klein aantal meldingen binnengekomen.

Allestoringen.nl heeft in de ochtend honderden meldingen ontvangen. De woordvoerder van Logius weet niet hoe grootschalig de storing is. "Er is een wisselende werking, in sommige gevallen werkt het wel en in andere gevallen niet", aldus de woordvoerder. Logius onderzoekt waar de oorzaak van de storing vandaan komt. De overheidsinstantie weet nog niet hoe lang de storing gaat duren.

DigiD wordt onder meer gebruikt om afspraken te maken bij de GGD voor een coronatest of een prikafspraak. Het is dus mogelijk dat sommige mensen op dit moment geen afspraak kunnen maken.

GGD: nog geen meldingen

Een woordvoerder van de GGD laat echter weten dat er nog geen melding binnen is gekomen dat DigiD vastloopt. Als een toegangssysteem vastloopt, krijgt de GGD hier in principe direct een melding van. "Dat is niet gebeurd. Wel kan dat altijd nog veranderen - dat weet je nooit." ANP

Meer over:

coronatest, digid, ggd
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!