Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

“Meld discriminatie tegen homo’s, lesbiennes en transgenders”

27-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
regenboogvlag_01.jpg
Het College voor de Rechten van de Mens roept mensen op discriminatie tegen lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) te melden. Het College doet voor het eerst mee aan de Pride Amsterdam en wil daarmee bewustwording creëren bij het publiek.
Het College zegt dat ze nog onvoldoende inzicht hebben in wat er gebeurt en hoe vaak LHBTI’ers discriminatie ervaren. “Wij vragen het publiek nadrukkelijk om discriminatie te melden. Hiermee kunnen we de overheid, beleidsmakers en werkgevers aansporen werk te maken van het terugdringen van discriminatie”, aldus voorzitter Adriana van Dooijeweert.

Wijziging grondwet

Het College roept ook de overheid op om mensenrechten centraal te stellen bij de aanpak van discriminatie tegen LHBTI’ers. Zo zou de overheid in artikel 1 van de grondwet ‘Seksuele Gerichtheid’ als discriminatiegrond toe moeten voegen. Maar volgens het College blijft het daar niet bij. Zo zou er beter onderwijs over mensenrechten moeten komen en moet er meer gelet worden op de veiligheid van LHBTI’ers. De drempel van slachtoffers om zich te melden wordt op die manier verlaagd, aldus het College.
Bron: College voor de Rechten van de Mens
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!