Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Megawindmolenpark rukt op

26-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Windmolens_zee_08.jpg
De komende jaren moeten er in Nederland 1500 nieuwe molens verrijzen. Dat blijkt uit een uitwerking door de Duurzame Energie Koepel van het Energieakkoord dat begin deze maand werd gesloten, meldt dagblad Sp!ts. Maar op het land is daar niet genoeg ruimte voor.
Efficiëntere molens
Het gaat om moderne molens die veel efficiënter zijn dan oudere types. Ze moeten er vóór 2020 staan. In 2023 moet wind zelfs genoeg stroom leveren om alle huishoudens in Nederland te voorzien, denkt de vereniging van duurzame energiebedrijven.
'We moeten de zee op'
Maar zoveel geschikte ruimte is er niet in Nederland. Volgens voorzitter van de Duurzame Energie Koepel Teun Bokhoven zijn de mogelijkheden op land binnen een paar jaar uitgeput. ,,We moeten de zee op", aldus Bokhoven. ,,Want daar is altijd wind en kunnen parken groter zijn." Hij verwacht dat er in Nederland net zulke grote zee-windparken komen als in onze buurlanden. ANP/Sp!ts
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!