Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mega-infoscherm NS wijst de weg op Schiphol

20-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schiphol1_05.jpg
In de entreehal van Schiphol komt in september een groot informatiescherm voor het openbaar vervoer te hangen. Het digitale bord - qua omvang vergelijkbaar met het oude infoscherm op Utrecht Centraal - moet reizigers in één oogopslag duidelijk maken waar de treinen en bussen vanaf de luchthaven vertrekken, meldt dagblad Sp!ts.
Utrecht
Volgens de NS speelt het grote informatiebord in op de behoefte bij zowel Nederlandse als buitenlandse reizigers, die vaak moeite zouden hebben met de kleine informatieborden bij de roltrappen naar de treinperrons. De in onbruik geraakte digitale megaschermen uit de stationshal van Utrecht Centraal worden hiervoor van stal gehaald.
Meer talen
Aan weerskanten van het grote scherm kunnen reizigers informatie aflezen die hen helpt bij het plannen van hun reis. Informatie over treinen aan de ene kant, bussen aan de andere kant. Dat internationale reizigers het bord regelmatig zullen gebruiken betekent echter niet dat de reizigersinformatie in meer talen beschikbaar komt. Volgens de NS zijn de plaatsnamen, tijden en symbolen duidelijk genoeg voor iedereen.
Wat het initiatief van Schiphol, de NS en de stadsregio rondom de luchthaven gaat kosten, kan de NS niet zeggen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!