Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Belastingdienst krijgt vooral vragen over aftrekposten en woning

29-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_belastingdienstaangifte
Het grootste deel van de vragen die de Belastingdienst de eerste weken van de aangifte inkomstenbelasting 2016 heeft ontvangen gaat over eigen woning en aftrekposten. Mensen hebben met name vragen over welke zorgkosten en studiekosten kunnen worden afgetrokken. Daarnaast ontvangt de Belastingdienst via de Belastingtelefoon en de online kanalen veel vragen over hypotheek en aftrekbare kosten bij de koop van een eigen woning.  
Minder vragen
De Belastingtelefoon ontving sinds 1 maart 454.651 telefoontjes over de aangifte en betalingen. Op Twitter en Facebook waren dat 3500 vragen. Dit zijn er minder dan dezelfde periode vorig jaar. De Belastingdienst monitort dagelijks over welke onderwerpen veel vragen binnen komen via bijvoorbeeld Twitter en de Belastingtelefoon. Hierdoor kan kritisch gekeken worden naar of de website en het aangifteprogramma duidelijk genoeg zijn en of ze aangepast moeten worden. Ook worden er tweets met informatie verstuurd over veelgestelde vragen. 
Veel online aangifte
Tot nu toe heeft de Belastingdienst circa 4,5 miljoen aangiften ontvangen. Het merendeel komt via het online aangifte programma binnen, ongeveer 266.000 mensen deden aangifte via de App Aangifte 2016. Mensen die aangifte inkomstenbelasting 2016 moeten doen hebben hiervoor nog tot 1 mei de tijd. Als zij voor 1 april aangifte doen, krijgen zij gegarandeerd voor 1 juli bericht van de Belastingdienst.
Bron: Rijksoverheid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!