Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meeste Nederlanders vieren kerst in kleine kring

13-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
550 keer bekeken
  •  
kerstverlichting kerstcadeau kerstpakket 1127

Volgens een grote site voor het trekken van lootjes, vieren de meeste Nederlanders opnieuw de kerstdagen in kleinere kring. Vorig jaar was dit ook het geval. In 2019 nodigde bijna de helft van de mensen meer familieleden uit; dit jaar is dat slechts 27 procent. 

Uit het jaarlijkse feestdagenonderzoek blijkt dat bijna negen op de tien mensen van plan is om kerst dit jaar te vieren. Dat is 7 procent meer dan vorig jaar, maar het is nog niet op het oude niveau voorafgaand aan de coronapandemie. Toen vierde 97 procent van de mensen kerst. Nederlanders kijken vooral uit naar de gezelligheid en het samenzijn, aldus het onderzoek.

Geen kerstborrels

Verder worden de kerstborrels op kantoor opnieuw overgeslagen. Een kleine 1 procent viert kerst met collega’s. De verwachting is dat veel werkgevers en werknemers de kerstplannen uit voorzorg hebben aangepast, vanwege de coronamaatregelen. 

Bijna helft viert kerst met cadeaus

Tot slot viert iets meer dan de helft het kerstfeest met cadeaus. Gemiddeld wordt er 142 euro aan uitgegeven; dat is 32 euro minder dan vorig jaar. 

Bron: Lootjestrekken.nl/ANP

Meer over:

kerst, kerstborrel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!