Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meeste Nederlanders vertrouwen EPD

25-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1169597.jpg
Bijna 70 procent van de Nederlanders heeft vertrouwen in de uitwisseling van medische gegevens via een Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Een meerderheid van 85 procent denkt bovendien dat door de invoering van het landelijke EPD de kwaliteit van de medische zorg zal verbeteren.
Dat meldde de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) maandag op basis van een onderzoek dat de belangenorganisatie door TNS NIPO heeft laten doen onder ruim twaalfhonderd mensen.
Van de ondervraagden zegt 94 procent geen bezwaar te hebben gemaakt tegen het uitwisselen van persoonlijke medische gegevens via het EDP. Degenen die dat wel deden maken zich vooral zorgen over hun privacy en de beveiliging van de systemen.
Minister Ab Klink van Volksgezondheid meldde de Tweede Kamer in maart dat op dat moment 438.000 mensen bezwaar hadden gemaakt tegen deelname aan het EPD, meer dan hij had verwacht.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!