Meeste kliekjes worden opgegeten
27-06-2012
• leestijd 1 minuten
Bijna iedereen in Nederland bewaart maaltijdresten in de koelkast of de vriezer om deze later op te eten. Maar weinig mensen geven het eten direct een bestemming naar de vuilnisbak of groenbak. Dat blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd door GfK.
Kliekjes eten
Ondanks dat we per persoon 50 kg voedsel per jaar weggooien in Nederland, lukt het veel mensen om kliekjes te bewaren en op te eten. Maar liefst vier van de vijf in de koelkast bewaarde restjes worden uiteindelijk nog opgegeten. Milieu Centraal vindt het een bemoedigend resultaat.
Nieuwe maaltijd
De kliekjes worden verwerkt in een nieuwe maaltijd, gebruikt als tussendoortje of door een gezinslid opgegeten als die apart moet eten. Veel mensen hebben moeite om op maat te koken. Vooral mensen boven de 65 jaar slagen er het beste in om precies zoveel te koken dat alles opgegeten wordt.
Toch weggooien
Wanneer voedsel toch wordt weggegooid gebeurt het om diverse redenen. Mensen hebben toch geen zin meer in het restje, vertrouwen het niet meer of zijn vergeten dat het in de koelkast staat. Het kan handig zijn om uit te zoeken hoe u het voedsel het best kan bewaren.
Campagne
Milieu Centraal voert samen met het Voedingscentrum de campagne Eten is om op te Eten. Met veel informatie en handige tips willen beide organisaties mensen aanzetten tot het verminderen van voedselverspilling.
Kijk voor meer informatie op
www.EtenisomopteEten.nl.
Persbericht Milieu Centraal