Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Meeste gemeenten besteden armoedegeld goed'

20-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_f2e731.jpg
De meeste gemeenten besteden het extra geld voor armoedebestrijding dat ze sinds vorig jaar krijgen aan het doel waarvoor het bestemd is. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken concludeert dat uit een onderzoek dat ze heeft laten verrichten onder alle 403 Nederlandse gemeenten. Klijnsma is blij met de uitkomsten, heeft ze woensdagavond aan de Tweede Kamer geschreven.
70 miljoen euro extra
De gemeenten kregen vorig jaar 19 miljoen euro extra voor armoedebestrijding. Dit jaar gaat het om 70 miljoen en vanaf volgend jaar om jaarlijks 90 miljoen. Twee derde van de gemeenten heeft dankzij dat geld vorig jaar de aanpak van armoede en schuldenproblematiek versterkt. Ze doen meer aan bijvoorbeeld armoedebestrijding bij kinderen of aan het voorkomen van schulden. De andere gemeenten waren nog bezig hun beleid nader in te vullen.
Doelgroepen
Gemeenten richten zich bij hun armoedebeleid vooral op gezinnen met kinderen, alleenstaande ouders met kinderen, uitkeringsgerechtigden en langdurige armen. Drie op de tien gemeenten zegt moeite te hebben die doelgroepen goed in beeld te krijgen.
Maatschappelijke organisaties
Maatschappelijke organisaties spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van armoede. Dit jaar had Klijnsma 4 miljoen beschikbaar gesteld voor deze organisaties. Volgend jaar gebeurt dat opnieuw. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!