NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meeste geld in zorg gaat naar psychische aandoeningen

30 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Oud pensioen zorg

Een derde van alle zorgaanvragen die in 2017 in Nederland zijn gedaan ging naar de behandeling van psychische aandoeningen. Er werd zo'n 27,1 miljard euro uitgegeven, terwijl twee jaar geleden int totaal 87,8 miljard uitgegeven werd aan de zorg. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Dementie en en verstandelijke beperkingen vallen ook onder psychische aandoeningen. Op de tweede plek staat hart- en vaatziekten waar 10,2 miljard euro aan werd besteed. ANP

Vergrijzing

Vergeleken met voorgaande jaren zijn de kosten voor bloedziekten en immuunstoornissen, kanker en hart- en vaatziekten zijn gestegen dan voor andere ziekten. De zorguitgaven stijgen omdat Nederland vergrijst en vooral ouderen krijgen te maken met deze ziekten. Volgens het RIVM zijn er ook veel nieuwe en dure geneesmiddelen op de markt gekomen waardoor de kosten stijgen.

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!