Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meest gekozen zorgpolis VGZ wordt 8,20 euro duurder

12-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2725 keer bekeken
  •  
zorgverzekering geld kosten zorg 1127

De meest gekozen zorgpolis van VGZ gaat in 2022 8,20 euro per maand meer kosten. De premie voor VGZ Ruime Keuze (natura) kost volgend jaar 132,65 per maand. 

VGZ gebruikte de bijdrage van het Zorgverzekeringsfonds voor coronakosten vorig jaar al om de premies zo laag mogelijk te houden, "maar dat geld kun je maar één keer uitgeven", aldus een woordvoerder. 

Bij OHRA gaat de premie omhoog naar 129,45 euro per maand. Dat is 2,70 euro meer dan dit jaar. De Arnhemse verzekeraar zegt eigen geld aan te spreken om de stijging te beperken.

De meest gekozen basisverzekering (Zorg-op-Maatpolis) van CZ gaat 134,50 euro per maand kosten, 4,90 euro meer. Ook hier is de prijs nog gedempt, met geld uit de teruggave van het overschot uit de landelijke catastroferegeling.

Achmea spreekt reserves aan

Om de premie voor de basiszorgverzekering niet te hard te laten stijgen haalt zorgconcurrent Achmea ook geld uit zijn reserves, zo'n 380 miljoen euro. Daarmee draagt Achmea naar eigen zeggen bij aan de betaalbaarheid van de zorgpremie voor klanten van Zilveren Kruis, De Friesland, Interpolis, Pro Life en FBTO, die later op vrijdag ook de premies voor volgend jaar bekendmaken.

Volgens Achmea stijgen de premies vanwege de stijgende zorgkosten. "Dit wordt veroorzaakt door de uitbreiding van het basispakket, hogere personeelskosten voor zorgmedewerkers, prijsstijgingen en een toenemend gebruik van dure en specialistische medicijnen", aldus de verzekeraar. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!