Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meerderheid Nederlanders verwacht nog zes maanden coronabeperkingen

4 apr 2020
  •  
leestijd 1 minuten
coronavirus 1127
Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking verwacht dat er nog zeker zes maanden beperkende maatregelen vanwege de corona-epidemie zullen blijven gelden. Ook houdt Nederland rekening met een flinke economische krimp, blijkt uit onderzoek van I&O Research onder een representatieve groep Nederlanders, schrijft het AD.
Bij veel mensen is inmiddels doordrongen dat de coronacrisis nog wel even gaat duren en dat ze uitgaan van een herstel van een maand of zes. Maar liefst 58 procent van de Nederlanders verwacht namelijk dat de coronabeperkingen, zoals het niet schudden van handen, thuiswerken en het sluiten van horecagelegenheden, nog zeker zes maanden zullen gelden. Volgens onderzoeker Jasper de Jong blijkt daar ook een zeker optimisme uit. Een veel kleiner percentage (9 procent) houdt er rekening mee dat dergelijke maatregelen een jaar lang zullen gelden.
Bron: AD

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!