Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meerderheid bewaart kaartje uitgesteld evenement

18-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
concert930x520
Er zijn weinig mensen die een kaartje hadden voor een uitgesteld evenement, zoals een festival, concert of theatervoorstelling, en hiervoor hun geld terugvragen. Dat laat een woordvoerder van de 'Bewaar je ticket, geniet later'-regeling weten aan BuzzE. 

Vooralsnog worden exacte cijfers niet gecommuniceerd, maar vrij weinig mensen vragen om hun geld terug bij verplaatste evenementen. Bezoekers maken dus veel gebruik van de regeling waar vele organisatoren bij zijn aangesloten. Consumenten hebben de keuze hun tickets te bewaren, in te ruilen voor een voucher, om te zetten in een donatie of hun geld terug te vragen. Het grootste deel van de mensen kiest ervoor zijn of haar ticket te bewaren, vertelt de woordvoerder van de 'Bewaar je ticket, geniet later'-regeling. 

Dat het kabinet vorige maand liet weten te denken dat grote evenementen pas kunnen doorgaan wanneer er een coronavaccin is, heeft niet gezorgd voor een massale inwisseling van tickets. "De bezoekers houden vertrouwen."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!