Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer woningen met energielabel

10-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bouwen-kraan_04.jpg
Bijna een kwart van de woningen in Nederland had eind vorig jaar een energielabel. Medio 2009 was nog maar 13 procent voorzien van het label. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.
Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een huis en in mogelijke energiebesparende maatregelen. Vooral huurwoningen hebben een label. Slechts 5 procent van de gelabelde woningen is een koopwoning. In totaal hadden eind vorig jaar 1,5 miljoen huurhuizen een energielabel, tegen 70.000 koopwoningen, telde het CBS.
Groningen telt relatief de meeste woningen met een energielabel. 30 procent van de huizen beschikt er over een label. Zeeland maakte vorig jaar een flinke inhaalslag. Halverwege 2009 had maar 3 procent van de woningen in de provincie een label. Een half jaar later was dat 25 procent. Vooral huurwoningen kregen er een label.
Utrecht en Noord-Holland lopen achter. In die provincies is maar 18 procent van de huizen voorzien van een label, aldus het CBS.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!