Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer woningbezitters met betalingsproblemen

23-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_3_17.jpg
Meer dan 100.000 woningbezitters konden hun hypotheek het afgelopen halfjaar niet meer betalen. Het aantal mensen met betalingsproblemen groeide met 8769 tot 100.581. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde halfjaarlijkse Hypotheekbarometer van het Bureau Krediet Registratie (BKR).
Sterke stijging
De toename is wel minder groot vergeleken met het voorgaande halfjaar, toen er 9924 mensen met betalingsproblemen bijkwamen. ,,De scherpe stijging lijkt iets af te zwakken, maar is nog steeds fors'', zegt Peter van den Bosch, directeur bij BKR. De betalingsachterstanden worden vooral veroorzaakt door de hoge werkloosheid en echtscheidingen.
'Latent risico's'
Naast de groep mensen met betalingsachterstanden, zijn volgens Van den Bosch de ruim 1,4 miljoen huishoudens waarvan het huis 'onder water' staat een extra bedreiging. Daarbij is de hypotheekschuld hoger dan de waarde van het huis. ,,Dit vormt nog geruime tijd een latent risico voor huishoudens, banken en overheid. Zeker bij onverwachte ontwikkelingen zoals echtscheiding of werkloosheid zijn deze huishoudens financieel kwetsbaar'', aldus de directeur.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!