Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer verpleegkundigen ingeschreven

18-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verpleging 930x520
De afgelopen vier jaar hebben zich ieder jaar meer verpleegkundigen ingeschreven om hun vak te mogen uitoefenen. Er kwamen ook wat verloskundigen bij, blijkt uit het zogeheten BIG-register. Het aantal fysiotherapeuten liep daarentegen, na een aanvankelijke stijging, wat terug.
De gezondheidszorg kan elk extra paar handen goed gebruiken, want er zijn grote personeelstekorten. En de komende jaren is er alleen maar meer personeel nodig.

Pensioen

Ongeveer 33.350 verpleegkundigen, verloskundigen en fysiotherapeuten gaven er de brui aan. Daartegenover stonden bijna 47.000 nieuwkomers, schrijft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer. Hij heeft de indruk dat de vertrekkers veelal met pensioen gingen.

BIG-register

Verpleegkundigen en andere zorgverleners moeten zich in het BIG-register inschrijven om hun werk te mogen doen. Om de vijf jaar moeten ze aantonen dat ze hun vak genoeg bijhouden om zich bijvoorbeeld verpleegkundige te mogen blijven noemen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!