Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer uitgegeven aan woninginrichting en gas

23-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gasfornuis
Consumenten hebben in januari 2,7 procent meer besteed dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Er werd vooral meer uitgegeven aan artikelen voor woninginrichting. Ook werd er, net als in december, aanzienlijk meer gas verbruikt. Dat hing vooral samen met het relatief koude weer.
Duurzame goederen
Er werd in de eerste maand van het jaar 5 procent meer uit aan duurzame goederen, zoals artikelen voor woninginrichting en voertuigen. Aan voedings- en genotmiddelen gaven consumenten 2,1 procent meer uit dan een jaar eerder. Aan overige goederen, voornamelijk gas, werd 6,7 procent meer besteed.
Diensten
Aan diensten, die ruim de helft uitmaken van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen, werd 1,2 meer uitgegeven. Daaronder vallen onder meer woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper en verzekeringen.
Gunstiger
De groei van de consumptie is van dezelfde orde als in de drie voorgaande maanden, aldus het statistiekbureau. Volgens het CBS zijn de omstandigheden voor de consumptie in maart gunstiger dan in januari. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Lomito
Lomito23 mrt. 2017 - 23:14

Meer gas verbruikt.... opwarming van de aarde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!