Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer treinen uitgevallen door storingen

01-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_Zandvoort_05.jpg
Bijna de helft meer treinen zijn vorig jaar uitgevallen door sein- en wisselstoringen. In totaal 32.899 ritten moesten worden geschrapt. Dat is ruim 46 procent meer dan in 2013. Dat blijkt uit cijfers van de NS, die aan Treinreiziger.nl zijn verstrekt. Op het traject Gouda - Rotterdam waren met 2501 de meeste uitvallen.
Grote incidenten
Volgens de NS zijn er in 2014 alles bij elkaar minder treinen uitgevallen dan in 2013. ,,Dit is juist goed nieuws. Alleen in één categorie zijn er meer treinen uitgevallen. We balen van iedere storing. Maar we hebben vorig jaar ook wel een aantal grote incidenten gehad met een ontspoorde intercity in Hilversum, waardoor veel treinen uitvielen. Ook zorgde blikseminslag voor veel uitgevallen treinen'', aldus een woordvoerder van de NS.
Indicatie
De cijfers geven volgens de NS ook geen precies beeld, maar zijn slechts te gebruiken als indicatie. De cijfers worden in een systeem vastgelegd door de treindienstleiders, die het juist bij stremmingen erg druk hebben, waardoor ze niet altijd nauwkeurig zijn.
Veiligheidsregels
Vooral het aantal uitvallen vanwege storingen aan de infrastructuur is aanzienlijk gegroeid. Dat komt volgens de NS door strengere veiligheidsregels voor de spoorsector. De spoorbedrijven kiezen er daarom steeds vaker voor om pas 's nachts storingen te verhelpen. Het treinverkeer hoeft dan niet overdag stilgelegd te worden, maar daardoor kunnen er langere tijd wel minder treinen rijden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!