Kassa

'Meer tempo met koppelen EU-energiesystemen'

24-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektriciteitskabel energie infrastructuur 930x520
De EU moet het tempo opvoeren om de nationale energie-infrastructuren met elkaar te verbinden en slimme elektriciteitssystemen aan te leggen. ,,De overgang naar een duurzaam koolstofarme maatschappij is in Europa in volle gang”, zegt EU-commissaris Miguel Cañete (Klimaat en Energie). ,,De infrastructuur moet die ontwikkeling ondersteunen. Maar nu is Europa nog een grote legpuzzel.”

Streven van 15 procent in 2030

De Europese Commissie streeft naar 15 procent koppeling van alle netwerken in de EU per 2030. ,,Een moderne energie-infrastructuur is cruciaal voor een geïntegreerde energiemarkt en voor het halen van de klimaatdoelen die we in Parijs hebben afgesproken”, aldus de Spanjaard. Brussel schat dat er dit decennium 200 miljard euro nodig is voor de opwaardering van de energiestelsels.

Plannen uit 2015

In 2015 lanceerde de commissie plannen voor een Europese energie-unie, waarin duurzame, hernieuwbare, betrouwbare en betaalbare energie zijn weg door de hele EU kan vinden. Ook moet deze unie de lidstaten minder afhankelijk van niet-EU-landen maken. ANP

Meer over:

eu, energie
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!