Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer studenten vooral dankzij meisjes

07-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studeren_boek_09.jpg
De enorme stijging van het aantal studenten aan universiteiten is vrijwel volledig toe te schrijven aan de prestaties van meisjes, meldt dagblad Trouw donderdag. Het aantal studenten steeg in 30 jaar met 84.000, slechts 10.000 van die stijging is toe te schrijven aan jongens.
Sentationeel
Onderwijskunde Jos Claessen (Open Universiteit) noemt de cijfers die het ministerie van onderwijs op verzoek van Trouw boven water haalde ,,sensationeel'', maar heeft er wel een verklaring voor. Volgens hem hebben jongens een ander studiegedrag en meer moeite met plannen en organiseren. Vrouwen daarentegen hebben baat gehad bij de feminisering in het onderwijs, de emancipatie in het algemeen en gerichte voorlichtingscampagnes.
Waken voor achterblijven jongens
Minister Jet Bussemaker van onderwijs vindt het een goede ontwikkeling maar vindt ook dat ,,we ervoor moeten waken dat onze jongens straks de achtergebleven groep vormen". ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!