Kassa

Meer sparen door gunstige koopkracht

  •  
20-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3620658.jpg
Vrijwel iedereen gaat er in 2009 één tot vier procent op vooruit in koopkracht. Dat zegt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud)
Door de kredietcrisis is het voor sommigen niet zeker of zij hun baan houden. De koopkracht kan sterk dalen in deze onzekere tijden. Nibud adviseert dan ook om wat geld opzij te leggen nu de koopkracht nog gunstig is. Iedereen krijgt namelijk meer te besteden door de verhoging van loon en uitkeringen met drie procent. Daarnaast is de prijs van benzine en andere producten gedaald. Door belastingmaatregelingen van het kabinet zullen vooral tweeverdieners met een goed inkomen er op vooruit gaan. Zij zullen er met ongeveer vier procent op vooruit gaan.
Ondanks de positieve berichten omtrent de koopkrachtcijfers, leven we in onzekere tijden door de kredietcrisis. Mensen zijn onzeker over het behouden van hun baan, huizen zijn moeilijk te verkopen en van spaargeld in aandelen is weinig meer over. Werklozen kunnen er met honderden euro's op achteruit gaan.
Nibud adviseert dan ook om de koopkrachtstijging te gebruiken voor de aflossing van schulden of een buffer te vormen voor de slechtere tijden.
Bron: AD.nl

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!