Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer scooters, brommers en motoren gejat

09-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scooter_10.jpg
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn meer scooters, brommers en motoren gestolen dan vorig jaar in dezelfde periode. Het gaat om een toename van bijna 20 procent, zei Werner Postma van de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit woensdag naar aanleiding van berichtgeving in Metro.
Zachte winter
Postma denkt dat de stijging te verklaren is door de zachte winter. ,,Veel motoren en bromfietsen zijn al op de weg. Vorig jaar stonden ze veel langer veilig in de schuur omdat het toen een stuk kouder was.''
Stijging
Wat betreft de bromfietsen vertonen de diefstalcijfers al jarenlang een stijgende lijn. Begin vorig jaar was daar een een flinke dip in. ,,Maar die is nu weer weggepoetst'', aldus Postma.
Autodiefstal
Uit de cijfers van de stichting blijkt ook dat steeds meer jonge auto's gestolen worden, van jonger dan vier jaar. ,,Dat betekent een grotere schadepost voor de verzekeraars. En er komt meer geld terecht bij de criminele sector, want die auto's leveren meer op'', stelt Postma.
ANP/Metro
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!